Představujeme program POP SCIENCE

Představujeme program POP SCIENCE

Koho přivítáme 9. prosince na festivalu popularizace vědy?

V sobotu 9. prosince se zábavní vědecký park VIDA! promění v jedno velké jeviště a uvítá osobnosti popularizace vědy z českých i zahraničních science center. S kým se na festivalu potkáte?

Vedle týmů VIDA! science centra se představí zástupci Muzza z Chorvatska, Centrum Nauki Kopernik z Polska a Hiša Eksperimentov ze Slovinska. Nebude chybět liberecká IQ Landia, ostravský Svět techniky nebo olomoucká Pevnost poznání.

Představení českých science center si užijete v češtině, mezinárodní týmy uvádí své show v angličtině s překladem do češtiny.

POP SCIENCE 9. 12. 2023 – mapa, co kde najdete? VIDA! Brno

Centrum Nauki Kopernik

Zářit jako diamant? Žádný problém! Chcete zářit taky? Přidejte se k nám a odhalte různá tajemství světelných procesů. Show plná interaktivních experimentů vás seznámí s chemiluminiscencí i jevy spojenými s použitím různých typů světla. Nechte se překvapit, co všechno díky světlu objevíme!

 

Pevnost poznání

Velkolepý souboj Chemie s Fyzikou. Kdo vyhraje titul královny věd? Nebo možná, který vědec dříve ustoupí? Vychází chemické experimenty z fyzikálních principů, nebo je to přesně naopak? Buďte svědky jedné z nejpodstatnějších debat vědeckého prostředí. Na desítkách ohromujících demonstrací se pokusíme objasnit roli chemie ve fyzice a nepostradatelnost fyziky v chemii. Uvidíte světélkovat látky známé i neznámé, zažijete, jaké to je nechat se polít dusíkem nebo co s hlasem udělá fluorid sírový.

 

Svět techniky

Máte rádi oheň a zapalování sirkou nebo zapalovačem vám přijde fádní? Pak je tato ohnivá show stvořená právě pro vás! Vzplanutí ohně pomocí chemikálií, ohnivé plameny v různých barvách a lidská ruka, která po zapálení neshoří? To vše Vám ukáží chemici z ostravského Světa techniky.

 

Hiša eksperimentov

Zvuk. Paměť. Prostor. Dýchání. Smích. Všechno ostatní. To vše v představení, které vás možná přinutí zpochybnit vše, co jste doposud poznali.

 

iQLANDIA

Tým iQLANDIA vás ohromí svojí show plnou zábavných experimentů z chemie a fyziky. Těšte se na chemické reakce se spoustou dýmu, záblesky a ohněm. K tomu si dáte rychlokurz výroby zmrzliny pomocí kapalného dusíku!

 

Muzza

Vydejte se s doktorkou Lanou a jejím chorvatským týmem na poutavé pátrání po hrozivých vesmírných stvůrách. Ponořte se do fascinujícího konceptu zpětnovazebné mechaniky a poznejte síly schopné ovlivlit osud celých galaxií a účinně zastavit zrod nových hvězd.

 

VIDA! science centrum

V naší nejoblíbenější science show Detonátor vám přiblízíme, co je to exploze, výbuch a detonace. Čekají vás pokusy s kapalným dusíkem, střelným prachem i hořlavými plyny. V představení s pokusy Aero pak zjistíte, proč je důležitá aerodynamika a co mají společného fotbalisté s konstruktéry letadel.

Vstupenky dnes na místě

Informace pro Vás

  • sobota 9. prosince
  • 10:00–18:00
  • vstupenky v prodeji na e-shopu
  • součástí vstupenky je i vstup do celé expozice VIDA! science centra

Sdílejte!

Aby vám už nikdy nic neuniklo

Vymýšlíme pořád něco nového a vy o tom můžete vědět mezi prvními, stačí tady teď nechat svůj e-mail.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů.

VIDA! Program

293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Vyhledávání

Zadejte hledný výraz a potvrďte

Možná hledáte